LOW & SLOW BBQ workshop (23-02-2025)
Voor wie: Deze LOW & SLOW BBQ workshop is interessant voor iedereen die diverse Low & Slow bereidingen goed wil leren beheersen.
Beschrijving: Zeg je BBQ, dan zeg je Low & Slow. Dit is de techniek die iedere BBQ’er goed wil beheersen. Buikspek, spareribs, pulled pork, brisket. Allemaal Low & Slow bereidingen. En omdat er zo veel kennis is te delen duurt deze LOW & SLOW BBQ workshop dan ook langer dan normaal, mede ook omdat een aantal bereidingen de nodige uren in beslag nemen. Tijdens deze LOW & SLOW BBQ workshop worden diverse type BBQ’s en smokers gebruikt. Tijdens deze workshop worden er door de deelnemers gedurende de dag diverse lekkere gerechten gemaakt zodat je lekker kan proeven. Nadat je deze workshop hebt gevolgd ben je voorzien van veel tips & tricks waarmee je thuis de meest mooie Low & Slow bereidingen kan gaan maken.
Deze workshop is zowel interessant voor de beginnende als de al wat meer ervaren Low & Slow BBQ’ers.
Onderwerpen:
- Wat is Low & Slow precies?
- Wat zijn typische Low & Slow gerechten?
- Welke apparatuur is voor Low & Slow geschikt?
- Wat bereik je door Low & Slow iets te bereiden?
- Hoe houd je de temperatuur lang ‘low’?
- Welke rubs gebruik je?
- Wat is het verhaal rondom injecteren?
- Wat is het verhaal rondom sprayen?
- Wat is het verhaal rondom inpakken?
- Welke hout(skool)soorten gebruik je?
- Waar moet je opletten bij het selecteren van je vlees?
- Hoe ‘trim’ je een brisket
- Wat is ‘the zone’?
- Hoe worden je spareribs thuis nog lekkerder?
- Hoe wordt jouw pulled pork thuis nog lekkerder?
- Welke wedstrijdtechnieken zou je thuis ook moeten toepassen?
- Uiteraard beantwoorden we al jullie vragen.
Onze workshops zijn altijd inclusief:
- Diverse smakelijke gerechten gecombineerd met een bijpassend drankje zoals fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank).
- Opmerking: het betreft een BBQ workshop bedoeld voor mensen die meer willen leren over het gebruik van de BBQ. Overmatig drankgebruik staan we ivm de veiligheid en overlast voor de overige deelnemers niet toe. Wanneer wij dat nodig vinden verstrekken we aan iemand die te veel drinkt en hinderlijk dreigt te worden geen alcohol meer. Mensen die overlast veroorzaken verwijderen we uit de workshop, zonder dat dit recht geeft op restitutie van het betaalde bedrag. Strenge woorden op basis van eerdere ervaringen om te borgen dat het een leuke, leerzame en gezellige workshop wordt.
- Ervaren BBQ pitmaster(s).
- Een hoop gezelligheid in ons wind- en regenbestendige Outdoor Cooking Experience Center.
- Een Community website met daarin alle recepten, instructievideo’s, BBQ FORUM en heel veel meer. Zie Outdoor Cooking Experience Center Community.
- Uiteraard het gezellig opeten van de bereide gerechten.
LET OP – LET OP – LET OP
De workshop gaat door wanneer er minimaal 8 aanmeldingen zijn. Bij minder aanmeldingen wordt de workshop geannuleerd. Op dat moment is het mogelijk om je geld terug te krijgen of kun je kiezen voor een nieuwe datum van deze workshop.
Deze BBQ workshop vindt plaats in ons Outdoor Cooking Experience Center in Kerkwijk. Deze unieke locatie is mooi landelijk gelegen en ligt centraal in Nederland aan de snelweg A2 afslag Zaltbommel, waardoor deze locatie voor iedereen binnen een acceptabele reisafstand bereikbaar is. De workshops vinden plaats in het speciaal ingerichte Outdoor Cooking Experience Center. Wind- en regenbestendig en voorzien van alle gemakken zodat jouw deelname aan een leuke en leerzame BBQ workshop het hele jaar door is gewaarborgd. Onze BBQ workshops hebben de hoogste klantwaardering van Nederland. Dus zeker de moeite waard om (wellicht) iets verder te rijden.